Cel mai nou telescop lansat in 2021 (JWST)

Acesta fiind primul articol de pe videocreativ.ro, mi se pare normal să începem cu ultimul telescop lansat de agențiile spațiale pentru a ne aduce noi informații despre spatiu si univers.

Telescopul James Webb (JWST) este un telescop spațial dezvoltat de NASA, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Canadiană (CSA). Este unul dintre cele mai complexe și puternice telescoape spațiale construite vreodată și a fost lansat cu succes în decembrie 2021. Aici sunt câteva detalii cheie despre JWST:

  • Obiectiv: JWST are ca obiectiv principal să studieze universul îndepărtat, să cerceteze formarea galaxiilor, să examineze atmosferele exoplanetelor și să ne ajute să înțelegem mai bine originile cosmosului.
  • Caracteristici notabile: JWST are un disc de oglindă principal de 6,5 metri în diametru, care îl face mult mai mare decât celebrul Telescop Hubble. De asemenea, este echipat cu instrumente sofisticate pentru a observa în infraroșu.
  • Orbita: Telescopul James Webb este poziționat într-o orbită eliptică foarte stabilă la aproximativ 1,5 milioane de kilometri de Pământ, în afara atmosferei, pentru a evita interferența cu lumina solară și cu căldura Pământului.
  • Contribuții majore așteptate: JWST se așteaptă să aducă contribuții semnificative în domenii precum cercetarea exoplanetelor, studiul formării și evoluției galaxiilor și observarea unor fenomene astronomice unice.

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *